Viralnet.gr
Viral ή διαδικτυακά μιμίδια * Viral

* Διαδικτυακό μιμίδιο (αγγλ. Internet meme) ή Φαινόμενο του Ίντερνετ (Internet phenomenon) αποκαλείται οτιδήποτε προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στους χρήστες του Διαδικτύου και εξαπλώνεται ραγδαίως στον Κυβερνοχώρο. Ο όρος Διαδικτυακό μιμίδιο αποτελεί αναφορά στα μιμίδια, παρόλο που τα τελευταία έχουν μία ευρύτερη έννοια της πολιτισμικής πληροφορίας.

Ένα Διαδικτυακό μιμίδιο, είναι ουσιαστικά η διάδοση ενός αρχείου, ή κάποιου υπερσυνδέσμου από ένα άτομο σε άλλα, με τη χρήση των μέσων του Διαδικτύου (για παράδειγμα email, blogs, χώρους κοινωνικής δικτύωσης, instant messaging, κ.ά.). Το περιεχόμενο του συνήθως είναι χιουμοριστικό. Μπορεί να είναι ένα αστείο, μία φήμη, εικόνες που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, ιστοσελίδες, κάποιο βίντεο ή animation, ή μία ανορθόδοξη ειδησεογραφική ιστορία κτλ.

Οι αξίες που δένουν ένα ζευγάρι μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο. Υπέροχη διαφήμιση!

Αφοσίωση, αγάπη, εμπιστοσύνη... Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές αξίες που δένουν ένα ζευγάρι. Κοινές στιγμές, όμορφες αναμνήσεις, αξέχαστες εμπειρίες φέρνουν τους συντρόφους πιο κοντά και αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο σε μία ταινία που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο λόγος για το βίντεο «Το Επόμενο Βήμα» που παρακολουθήσαμε πρόσφατα στις οθόνες μας. Πρόκειται για τη νέα καμπάνια της μπύρας ΑΛΦΑ, που για μία ακόμη φορά παραμένει πιστή στην επικοινωνία της, παρουσιάζοντας μία ακόμη συγκινητική ιστορία που εστιάζει στις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις.

Μέσα από ένα άψογα σκηνοθετημένο βίντεο, γεμάτο «δυνατές» εικόνες, παρουσιάζεται μοναδικά η πορεία ενός ζευγαριού. Γρήγορες σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη, μέσα σε λίγα λεπτά «ζωντανεύουν την ιστορία δύο ανθρώπων, εστιάζοντας στα έντονα συναισθήματα και στις αξίες που τους φέρνουν πιο κοντά.

Φωτογραφίες, σουβενίρ, αντικείμενα γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στον χρόνο με έμφαση σε μικρές στιγμές ευτυχίας που μοιράζονται οι πρωταγωνιστές: Μία ανεπίσημη πρόταση γάμου, η πρώτη ημέρα της μετακόμισης στο νέο σπίτι, ένα γιορτινό τραπέζι, ένα οικογενειακό κειμήλιο… Στιγμές με συναισθηματική αξία που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη των πρωταγωνιστών και τους δίνουν δύναμη για να προχωρήσουν στο επόμενο μεγάλο βήμα της ζωής τους. Ποιο είναι αυτό;

Για αρκετούς είναι η ολοκλήρωση της σχέσης τους με την έλευση ενός νέου μέλους. Έτσι, και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, αποφασίζει να κάνει πιο δυνατή τη σχέση του με τη σύντροφό του, προτείνοντάς της να προχωρήσουν μαζί και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Αφιερώνει χρόνο για να ετοιμάσει την πιο μεγάλη έκπληξη που μπορεί να κάνει ένας άντρας σε μία γυναίκα, με έναν πολύ συναισθηματικό και ταυτόχρονα αποφασιστικό τρόπο.

Οι εικόνες αυτές μας κάνουν να ταυτιζόμαστε με τους πρωταγωνιστές και μας υπενθυμίζουν ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι σύντροφοί μας και οι οικογένειά μας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας και καθορίζουν τη ζωή μας. Μας κάνουν να θέλουμε να προχωράμε δίπλα τους, να αλλάζουμε, να εξελισσόμαστε, να μεγαλώνουμε και να ωριμάζουμε. Με λίγα λόγια μας υπενθυμίζουν όλα όσα είναι σημαντικά για κάθε άνθρωπο. Οι στιγμές που περνάμε μαζί τους και οι αναμνήσεις που δημιουργούμε καθημερινά αρκούν για να μας οδηγήσουν σε καθοριστικές αποφάσεις.

Γιατί, οι αξίες που δένουν κάθε ζευγάρι κάνουν τους δεσμούς ανάμεσα του πιο ισχυρούς και γίνονται αφορμή για να ονειρεύονται το κοινό τους μέλλον και τα επόμενά τους βήματα. Το πιο σημαντικό και καθοριστικό από αυτά, είναι αναμφισβήτητα η έλευση ενός νέου μέλους, που θα ολοκληρώσει τη σχέση και θα οδηγήσει σε ένα πιο «όμορφο» αύριο. Για αυτό άλλωστε και η πρόταση που παρακολουθούμε στο τέλους του συγκινητικού βίντεο συμπυκνώνει μοναδικά όλα τα παραπάνω και αποκτάει ιδιαίτερο νόημα…

Επιμέλεια: Viralnet.gr