Viralnet.gr
Viral ή διαδικτυακά μιμίδια * Viral

* Διαδικτυακό μιμίδιο (αγγλ. Internet meme) ή Φαινόμενο του Ίντερνετ (Internet phenomenon) αποκαλείται οτιδήποτε προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στους χρήστες του Διαδικτύου και εξαπλώνεται ραγδαίως στον Κυβερνοχώρο. Ο όρος Διαδικτυακό μιμίδιο αποτελεί αναφορά στα μιμίδια, παρόλο που τα τελευταία έχουν μία ευρύτερη έννοια της πολιτισμικής πληροφορίας.

Ένα Διαδικτυακό μιμίδιο, είναι ουσιαστικά η διάδοση ενός αρχείου, ή κάποιου υπερσυνδέσμου από ένα άτομο σε άλλα, με τη χρήση των μέσων του Διαδικτύου (για παράδειγμα email, blogs, χώρους κοινωνικής δικτύωσης, instant messaging, κ.ά.). Το περιεχόμενο του συνήθως είναι χιουμοριστικό. Μπορεί να είναι ένα αστείο, μία φήμη, εικόνες που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, ιστοσελίδες, κάποιο βίντεο ή animation, ή μία ανορθόδοξη ειδησεογραφική ιστορία κτλ.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, επιβίωση, χαρά, πόνος. Δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπενίν, Νιγηρία. Η στέψη του βασιλιά

rreutc13

Ο προσφάτως εστεμμένος Όμπα του Μπενίν, ο παραδοσιακός ηγέτης της φυλής Έντο στη Νιγηρία, περνά από μια συμβολικά κατασκευασμένη γέφυρα κατά την τελετή στέψης του.

Καλκούτα, Ινδία. Στιγμιότυπο από μία άλλη καθημερινότητα

rreutc12

Ένας άντρας πλένει το άλογό του ενώ μία γυναίκα κάνει μπάνιο τον γιο της κάτω από μια γέφυρα στην παραγκούπολη της  Καλκούτας στην Ινδία.

Ιταλία. Η πιο θανατηφόρα διαδρομή για τους μετανάστες

rreutc11

Το ταξίδι μεταξύ Βόρειας Αφρικής και Ιταλίας έχει αποδειχθεί ως η πλέον θανατηφόρα διαδρομή παγκοσμίως για τους μετανάστες. Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι αγνοούνται ή έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν μέσα από αυτή την διαδρομή να φθάσουν με πλοιάρια προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Τζέρεμι, Αϊτή. Τοπίο απόλυτης καταστροφής

rreutc10 rreutc9

Τοπίο απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω του ο τυφώνας Μάθιου στην Αϊτή, όπου ο απολογισμός των νεκρών εκτοξεύθηκε.

Πράγα, Τσεχία. Δύο γίδες στη στέγη

rreutc8

Ο τσέχος ακτιβιστής Ondrej Kobza κάθεται σε μια καρέκλα έχοντας στο πλάι του δύο τράγους σε μία ταράτσα με θέα την Πράγα. O Kobza έφερε δύο γίδες από μια φάρμα που διευθύνεται από την Dagmar Havlova, την αδελφή του αείμνηστου Προέδρου Βάτσλαβ Χάβελ.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. «Θάλασσα» από ομπρέλες

rreutc7 rreutc6

Οι γυναίκες σε ολόκληρη την Αργεντινή διαδήλωσαν για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιστατικών σεξιστικής και σεξουαλικής βίας μετά τον βιασμό και την δολοφονία μιας 16χρονης σε μια παραλιακή πόλη της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Ανδαλουσία, Ισπανία. Οδοιπορικό στα Λευκά Χωριά

rreutc5

Στιγμιότυπο από τους κατοίκους των Λευκών Χωριών της Ανδαλουσίας.

Φιλιππίνες. Πόλεμος κατά των ναρκωτικών

rreutc4

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τελευταίους μήνες σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες, Χρήστες ναρκωτικών υποχρεώνονται να μπουν σε προγράμματα απεξάρτησης. Οι περίπου 700.000 χρήστες έχουν ενταχθεί στα προγράμματα με μια διαδικασία που ονομάζεται «υποταγή».

Πεσαβάρ, Πακιστάν. Η πολύχρωμη καθημερινότητα μιας άλλης κοινωνίας

rreutc3

Ένας οδηγός φορτηγού καθαρίζει τον καθρέφτη του διακοσμημένου και πολύχρωμου οχήματός του στο Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Αβάνα, Κούβα. Η πιο διάσημη σχολή χορού στον κόσμο

rreutc2

Η Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας βρίσκεται στην Αβάνα, έχει περίπου 3.000 μαθητές και είναι η μεγαλύτερη σχολή μπαλέτου στον κόσμο. Η Καθρίν Κόνλεϊ είναι η πρώτη Aμερικανίδα στη διάσημη σχολή.

Τσαντιγκάρ, Ινδία. Χρώμα σε μουντό φόντο

rreutc1

Πάνω στα άχρωμα σακιά με σιτάρι κάθεται ένας αγρότης με την πολύχρωμη ενδυμασία του και χαρίζει μία μοναδική φωτογραφία που είναι σαν να έχει επεξεργαστεί με Photoshop.

Το διαβάσαμε στο newsbeast