Viralnet.gr
Viral ή διαδικτυακά μιμίδια * Viral

* Διαδικτυακό μιμίδιο (αγγλ. Internet meme) ή Φαινόμενο του Ίντερνετ (Internet phenomenon) αποκαλείται οτιδήποτε προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στους χρήστες του Διαδικτύου και εξαπλώνεται ραγδαίως στον Κυβερνοχώρο. Ο όρος Διαδικτυακό μιμίδιο αποτελεί αναφορά στα μιμίδια, παρόλο που τα τελευταία έχουν μία ευρύτερη έννοια της πολιτισμικής πληροφορίας.

Ένα Διαδικτυακό μιμίδιο, είναι ουσιαστικά η διάδοση ενός αρχείου, ή κάποιου υπερσυνδέσμου από ένα άτομο σε άλλα, με τη χρήση των μέσων του Διαδικτύου (για παράδειγμα email, blogs, χώρους κοινωνικής δικτύωσης, instant messaging, κ.ά.). Το περιεχόμενο του συνήθως είναι χιουμοριστικό. Μπορεί να είναι ένα αστείο, μία φήμη, εικόνες που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, ιστοσελίδες, κάποιο βίντεο ή animation, ή μία ανορθόδοξη ειδησεογραφική ιστορία κτλ.

Η τουρίστρια του Βαρουφάκη που πιάνει φοροφυγάδες!

Ο Βαρουφάκης, εφαρμόζοντας κάτι που γίνεται στην Αμερική χρόνια, θα μετατρέψει νοικοκυρές, φοιτητές αλλά και τουρίστες σε μυστικούς πράκτορες για να πατάξει το τέρας της φοροδιαφυγής.

Η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο Γιάνης Βαρουφάκης για την απίστευτη κατηγορία των «αστυνόμων του ΦΠΑ» είναι « Onlookers VAT Evasion-Fighting Scheme».

«Ο μεγάλος αριθμός των ερασιτεχνών ερευνητών θα προσλαμβάνεται για ένα αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα (που δεν θα είναι μεγαλύτερο των δύο μηνών και δεν θα τους δίνει καμία προοπτική επαναπρόσληψης) για να υποδύονται, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, ως πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με συσκευές καταγραφής ήχους και εικόνας. Και μόνο η "είδηση" ότι χιλιάδες απλοί "παρατηρητές" βρίσκονται παντού όντας εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας εκ μέρους των φορολογικών αρχών έχει τη δυναμική να αλλάξει τάχιστα τη φοροδοτική συμπεριφορά» προσθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης για να αιτιολογήσει το σκεπτικό του.

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν, μετά την διαρροή της πρότασης από τους Financial Times, για να αρχίσει το πάρτι στα social media!
Και η πιο σκληρή αλλά και αστεία κριτική προήλθε από τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον.

Ο Νίξον μίλησε για «ξεκαρδιστικό σχέδιο» της Ελλάδας με «καλωδιωμένους τουρίστες που θα χρησιμοποιούν μηχανήματα που θα παρέχει η ΕΕ».
Επίσης ο Νίξον τονίζει ότι η Ελλάδα υπόσχεται «καλωδιωμένους τουρίστες» και να πουλήσει μερικές άδειες τυχερών παιγνίων για να πάρει ένα τεράστιο δάνειο, ενώ σημειώνει με ειρωνικό στιλ «Εύχομαι ειλικρινά η επιστολή Βαρουφάκη που δημοσίευσε ο Πήτερ Σπίγκελ να αποδειχθεί και πάλι η “λάθος εκδοχή” και ο Τσίπρας να στείλει σύντομα το σωστό σχέδιο».

Το πιο αστείο κομμάτι της κριτικής προέρχεται από το retweet που κάνει σε μια φωτογραφία με ημίγυμνες, καλλίγραμμες κοπέλες να χορεύουν σε ένα beach bar και στην οποία σχολιάζει «Βρείτε ποιος είναι ο μυστικός ελεγκτής».

Δείτε τα τραγικά αστεία tweet και ας ευχηθούμε να είναι πραγματικά μία "άτυχη" στιγμή Βαρουφάκη. 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Viralnet.gr