Viralnet.gr
Viral ή διαδικτυακά μιμίδια * Viral

* Διαδικτυακό μιμίδιο (αγγλ. Internet meme) ή Φαινόμενο του Ίντερνετ (Internet phenomenon) αποκαλείται οτιδήποτε προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στους χρήστες του Διαδικτύου και εξαπλώνεται ραγδαίως στον Κυβερνοχώρο. Ο όρος Διαδικτυακό μιμίδιο αποτελεί αναφορά στα μιμίδια, παρόλο που τα τελευταία έχουν μία ευρύτερη έννοια της πολιτισμικής πληροφορίας.

Ένα Διαδικτυακό μιμίδιο, είναι ουσιαστικά η διάδοση ενός αρχείου, ή κάποιου υπερσυνδέσμου από ένα άτομο σε άλλα, με τη χρήση των μέσων του Διαδικτύου (για παράδειγμα email, blogs, χώρους κοινωνικής δικτύωσης, instant messaging, κ.ά.). Το περιεχόμενο του συνήθως είναι χιουμοριστικό. Μπορεί να είναι ένα αστείο, μία φήμη, εικόνες που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, ιστοσελίδες, κάποιο βίντεο ή animation, ή μία ανορθόδοξη ειδησεογραφική ιστορία κτλ.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έκανε τατουάζ στο σώμα του, 50 ονόματα φτωχών

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε το γκολ που πέτυχε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Καέν το Σάββατο το βράδυ και έκανε όλο το ποδοσφαιρόφιλο κοινό να νιώσει υπερηφάνεια - αν και σπάνιο φαινόμενο για τον συγκεκριμένο χώρο.

Αυτό το γκολ δεν ήταν ένα οποιοδήποτε τέρμα, αλλά ένα γκολ - μήνυμα από άκρη σε άκρη της γης για ένα πολύ σημαντικό σκοπό.Όταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει, αποκάλυψε το γεμάτο τατού σώμα του. Πενήντα ονόματα ανθρώπων το «κοσμούσαν» προξενώντας απορίες για το τι ήθελε να πει ο ποδοσφαιριστής με την κίνηση αυτή.

Ο «Ίμπρα» συνεργάστηκε με Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για την πείνα που μαστίζει συνανθρώπους μας. Μπορεί τα τατού να είναι προσωρινά, αλλά το πρόβλημα αυτό είναι εδώ και θα παραμείνει, όσο ο κόσμος το αγνοεί.

"Όπου πάω οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν, φωνάζουν το όνομα μου, ζητωκραυγάζουν για εμένα. Αλλά υπάρχουν ονόματα που κανείς δεν θυμάται. Που κανείς δεν φωνάζει για αυτούς.

Τα 805 εκατομμύρια ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Εγώ έχω υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Από εδώ και πέρα θέλω αυτή η υποστήριξη να πάει στους ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές.

Οπότε όταν ακούτε το όνομα μου, θα σκέφτεστε τα ονόματα τους.

Όταν με βλέπετε, θα βλέπετε αυτούς"
«Είναι ονόματα πραγματικών ανθρώπων που υποφέρουν από ασιτία σε όλο τον κόσμο. Ήθελα να τους δείτε, μέσα από μένα, για να βοηθήσουμε όλοι μαζί αυτό το πρόγραμμα. Αν μπορούσα, θα έγραφα όλα τα ονόματα στο σώμα μου», ανέφερε ο Ιμπραΐμοβιτς, που… τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον τυπολάτρη διαιτητή του αγώνα. «Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι δημοσίως με έναν κοινωφελή σκοπό. Αν μπορούμε να απευθυνθούμε στους ηγέτες του κόσμου, ξέρω πως μπορούμε να λύσουμε όλοι μαζί το πρόβλημα της πείνας σε όλη τη γη», πρόσθεσε.

Η διευθύντρια του προγράμματος, Μαρίνα Κατένα, τόνισε: «Είχα το όνειρο να μπορούσε ένα τέτοιο πρόσωπο να περάσει αυτό το μήνυμα με έναν απλό τρόπο. Σκεφτήκαμε τον Ζλάταν. Συχνά δίνει ο ίδιος αυτόγραφα και είπαμε ‘γιατί να μην είναι αυτός που θα φέρει αυτόγραφα στο σώμα του’; Είμαστε περήφανοι που συμφώνησε να μεταφέρει αυτό το μήνυμα και τον ευχαριστούμε».

«Για τον Ζλάταν όμως ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της ζωής του. Κάτω από την φανέλα του είχε τατουάζ από 50 διαφορετικά ονόματα. Ονόματα ανθρώπων που ποτέ δεν είχε γνωρίσει αλλά ήθελε να τους έχει κοντά. Ονόματα μερικών από τους 805.000.000 ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα καθημερινά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα πρωτοσέλιδα, αλλά η ασιτία είναι ο νούμερο ένα αιτία για θανάτους διεθνώς. Αυτή η εκστρατεία από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα επισιτισμού, είναι για να καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν αυτό που χρειάζονται και να σωθούν ζωές», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός που έχει υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα.

Υποκλινόμαστε την κίνηση του ποδοσφαιριστή γιατί η κλάση του ποδοσφαιριστή δεν φαίνεται μόνο στο γήπεδο ...

Επιμέλεια: Viralnet.gr